Vemdalen

Vemdalen är den genuina skidorten bara 49 mil från Stockholm. Skidåkningen är bekväm med flera nybyggda liftar och breda skidbackar med utmanande fallhöjder. I Vemdalen finns tre skidområden, Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. Samtliga ligger på hög höjd och är mycket snösäkra, skidbussen tar er bekvämt mellan de olika områdena.

Vemdalsskalet har vuxit till en charmig fjällby med inslag från alperna där sportbutiker och restauranger är centrerat runt Skalets torg.
Skidområdet sträcker sig över två fjäll och nybyggda expressliftar på båda sidor gör att du snabbt tar dig fram och tillbaka. Här finns både flacka gröna skidbackar och utmanande svarta. 

Björnrike är ett familjevänligt skidområde med stort barnområde och Snow Park. Här finns flera restauranger och skidområdet ligger i söderläge vilket innebär långa soliga dagar.

Klövsjö och Storhogna är två sammankopplade skidområden som erbjuder åkning på två fjäll med mycket varierad åkning.
I Klövsjö finns Vemdalens mest utmanande åkning som gett Klövsjö epitetet ”skidåkarnas skidort”. I Storhogna finns snälla familjebackar och ett renommerat Spa för avkoppling och livskvalitet. Här finns också aktivitetshus med bl.a. bowling, relax och skiduthyrning.

Kommunikationer

  • Från Stockholm: 490 km

  • Från Göteborg: 670 km

  • Från Sundsvall: 220 km

  • Från Malmö: 910 km

Du reser till Vemdalen med bil, buss, tåg eller flyg. För dig som tar bilen från Stockholm är det snabbast att åka via Gävle, Bollnäs och Sveg. Från Göteborg tar man vägen via Karlstad och Mora. Och utgår du från till exempel Örebro går snabbaste vägen via Borlänge och Mora.

Väljer du att resa med buss går Härjedalingen från Stockholm/Uppsala och Gävle.

Med snälltågets nattåg reser man nattetid från Malmö och Stockholm och anländer smidigt i Vemdalen lagom till liftarna öppnar.

Med flyg finns alternativ från Göteborg, Malmö, Arlanda och Köpenhamn till Åre (Östersund). Från Östersund kan man sedan vintertid boka flygtranser till Vemdalen. Resan är ca 12 mil.

Närservice

På samtliga skidanläggningar i Vemdalen finns ett bra utbud av service – några har lite mer, andra en aning mindre. Men som sagt, det är nära mellan orterna, vilket är en fördel på många sätt. Här finns trevliga restauranger, caféer, välsorterade matbutiker, sportbutiker, bensinmackar, apotek, systembolagsservice, bageri och mycket annat som man kan tänkas behöva.

Läs mer om Destination Vemdalen på www.vemdalen.se